Hadde et seminar på Blåfjell Hundesenter i helgen som var. En liten strek i gjennomføringen ble det når jeg ikke rakk flyet mitt og måtte kjøre opp til Mosjøen etter jobb. Det er så mye kø p.g.a tunnelen ved Tusenfryd som er stengt. Man bruker nærmere 3 timer på å komme seg fra Vestby til Årnes. Deilig.

Når i nød så ring en venn. Håvard, som nå har Perle skulle være med på seminaret og jeg visste han skulle kjøre fra Trøndelag. Heldigvis gikk han med på å kjøre sammen derfra. Vel fremme hos Håvard i 2 tiden på natta tok han over rattet og geiledet oss videre oppover. Ankom Blåfjell rundt 08 på morgenen og kursets oppstart kl 09 rakk vi fint. 

upload.jpg

Ut med utstyret og litt lufting av hund


upload.jpg

Ronny fra Blåfjell Hundesenter med to spaniel representanter

  

Motiverte deltakere og hunder

Motiverte deltakere og hunder

Første dagen brukte vi på å gå igjennom det grunnleggende.Vi så på nivå til de forskjellige deltakere og deretter gjennomgang av hvordan legge opp trening til den enkelte. Det er viktig med individuell oppfølging på kurs synes jeg. Jeg følger kjøreraldri et bestemt system som alle skal følge. Men jeg har en bestemt filosofi som jeg følger uansett trening. 

Etter kursets første dag var egentlig Håvard og jeg passe trøtte etter kjøringen om natta. Men planen var å komme seg opp på toppen av Blåfjell. Jeg hadde lyst til å gi Shot en runde på høyfjellet og hundene hadde tross alt ligget mye i ro i bilen. Så opp gikk det.  

 

Belønning er viktig

Belønning er viktig

Håvard Høyem

Håvard Høyem

Turen er sånn passe hard for å komme seg opp. Men vel verdt innsatsen. Vi tok med våpen uten ammo opp. For vi ville trene hundene om det ble noen situasjoner. Jeg synes det er veldig å gjøre treningen realistisk for hunden på et visst tidspunkt. Tren med det utstyret du skal bruke på selve jakta.

 

Litt bading er godt for en varm vorsteh kropp

Litt bading er godt for en varm vorsteh kropp

Været var upåklagelig med sol og lett bris. Hundene fikk kjørt seg skikkelig, men vi kom ikke over noe særlig med rype. Hare derimot var det nok av. Shot dro opp 3 stk og vi så enda fler. 

 

Litt avslapping i lyngen

Litt avslapping i lyngen

Dag to på kurset tilspisset vi treningen mer mot Jal som flere av deltakerene skulle gå neste dag. Jal står for jaktannleggsprøve og er noe en spaniel må ha før den får gå jaktprøver. Jeg anbefaler alle med spaniel å prøve seg på dette. Hunden må ha et minimum av nedarvede egenskaper og du må legge ned litt trening. I en Jal inngår blandt annet søk i terrenget, skudd, vannapport og en liten vesenstest. 

 

Selvom du bare ønsker jakte med din spaniel er Jal et minimum av hva du trenger for å ha en positiv jakt opplevelse med hunden din.

Selvom du bare ønsker jakte med din spaniel er Jal et minimum av hva du trenger for å ha en positiv jakt opplevelse med hunden din.

Blåfjell Hundesenter har også laget en egen dam med tanke på nyinnlæring og momenttrening vann. Og det helt spesielle med Blåfjell er nærheten generelt til terrenget. Du bruker så og si ingen unødvendig tid på å forflytte deg. Treningen foregår i umiddelbar nærhet. 

 

Treningsdammen med egen platting

Treningsdammen med egen platting

Deltakere fikk også innføring i haggleskyting og hvordan tilvenne hunden til at fører skyter selv

Deltakere fikk også innføring i haggleskyting og hvordan tilvenne hunden til at fører skyter selv


 

Det er mange momenter og mye å fokusere på når man skal være både hundefører og skytter. Start rolig, uten ammo. Fokuser på delmomenter og lag gode rutiner som sitter i kroppen over tid

Det er mange momenter og mye å fokusere på når man skal være både hundefører og skytter. Start rolig, uten ammo. Fokuser på delmomenter og lag gode rutiner som sitter i kroppen over tid

 

 Alt alt hadde vi en flott helg, selvom kjøringen tok sin energi. Og jeg anbefaler alle til å ta turen Nordover til Blåfjell :) De driver mange spennende kurs og prosjekter og innehar stor kompetanse på hund.