I dag har vi vært på besøk hos Anne Herøy for å snakke rehabilitering, opptrening og fysisk trening på Ringerike Hundesenter

Flotte lokaler og gjennomført profesjonelt

Flotte lokaler og gjennomført profesjonelt

IMG_20180228_133557.jpg

Vi ankommer senteret som ligger rett utenfor Hønefoss. Det er kaldt, men solen skinner og det er en fin vinterdag. Har du noengang dratt å svømt i basseng om vinteren? Den gode følelsen med varmt vann er godt for både kropp og sjel. Jeg liker å tro det er det samme for hundene. Så jeg pleier bade hundene på vinteren på denne måten. Men det er ikke bare for det rene velbehag. Svømming er en investering i hundens helse. 

Og helse på hund er noe Anne kan. Som et ledd i rehabilitering etter skader, ortopediske inngrep, ved albue- og hofteleddsproblematikk samt artroser i ledd er svømming både skånsomt og muskeloppbyggende. I tillegg til Hydroterapi tilbyr de fysiotjenester som blant annet massasje, medisinsk laser, streching og tredemølle. 

 

Et av flere behandlingsrom  

Et av flere behandlingsrom  

Rene og pene behandlingsrom

Rene og pene behandlingsrom

IMG_20180228_134023.jpg

Bassenget er uten klor og vi er nøye med å vaske hundene før de svømmer sier Anne

 

En av grunnene til at jeg ville besøke stedet til Anne nå var Shot. Min vorsteh på 1 år. Han skal blant annet gå apportprøver til våren og må da apportere i vann. I tillegg skal han selvfølgelig bli en heftig andeapportør til høsten. Jeg bruker dette som svømmetrening for han. Her skal han lære seg bli glad i vannet. Og han skal lære seg svømme med god teknikk i kontrollerte omgivelser. Jeg tror flere med spaniel, retriever og andre fuglehunder som skal hente i vann kunne hatt noe igjen for å introdusere svømming på denne måten. Hvis jeg kan bruke vinteren til å lære hunden god svømmeteknikk er jeg klar til våren og sommeren. Da har han allerede flere timer i vann og han vil svømme mer effektivt. Det er sant at de fleste hunder kan svømme av seg selv. Men det er derimot ikke sagt de svømmer godt. Eller at de liker vannet. Mange hunder bruker minst en sesong på å bli trygge i vann. Det har jeg ikke tid til. Til sommeren er det prøver og til høsten skal det brukes i praksis. Da må forarbeidet være gjort. 

IMG_20180228_142435[1].jpg

Anne håndterer hund med en naturlig trygghet som kun kommer med lang erfaring og kunnskap

 

Bassenget er også utstyrt med motstrøm

Bassenget er også utstyrt med motstrøm

Ringeriket Hundesenter har også hundehotell og pensjonat. Noe som setter de i en unik posisjon. Her kan du sette en skadet hund til rehabilitering og opptrening i eksempelvis en uke. Noe som kan være et lukrativt tilbud for en aktiv konkurranse eller jakthund.

Anne er selv en mangeårig utøver innen flere hundesporter, deriblant brukshund og lydighet. Championatene henger tett i tett på veggene rundt om på senteret. For meg er det en trygghet. Det å kunne prate hund, og ha en som skjønner seg på hundesportene er viktig for meg. En som vet hva det vil si man når forklarer at hunden fikk en strekk i en start på et runderingsslag. Eller når du sier at hunden din har begynt komme med et lite pip i det den plukker opp apportbukken. 

Med temperaturer ned til -30 er det godt for ledd og muskler med et varmende bad

Med temperaturer ned til -30 er det godt for ledd og muskler med et varmende bad

Det er åpent for svømming både formiddag og ettermiddag så det er relativt enkelt å finne en tid som passer for begge kan Anne forsikre om. 

Stort basseng med motstrøm gir gode muligheter for alle hunder

Stort basseng med motstrøm gir gode muligheter for alle hunder

Jeg har lett etter et slikt tilbud en stund nå siden jeg sluttet i Forsvaret. Der hadde jeg tilgang på vanntredemølle og brukte den flittig i vinterhalvåret. Jeg kommer til å besøke senteret til Anne hyppig. Forebyggende og godt for hundene samtidig som jeg får trent noe produktivt før sesongen.  Og som bonus jeg kan ta en kaffe med Anne, prate og sladre litt hundetrening, det er aldri å forakte :) 

For mer informasjon om Anne og senteret hennes gå til www.ringhund.no eller søk opp "Ringeriket Hundesenter på Facebook.