Velkommen til ny side og ny post! Ting fornyer og utvikler seg - navnet har jeg sittet på lenge, men ventet med å bruke det. Siden er på engelsk, men journalen blir nok stort sett på norsk. Jeg er i en posisjon hvor jeg ikke trenger ha fullt så mye kurs nå, kan heller fokusere på min egen trening mye mer som jobb. Det var også behov for en internasjonal side. 

Sommeren gikk til endel brukstrening og kurs. Pluss, bli papps. Store greier :) Noen lurer på hvordan det går og hvordan han har det. Det er hyggelig å bli spurt og jeg svarer gjerne. Alt er i skjønneste orden :) Vi har bevisst valgt å ikke legge ut bilder eller så mye tekst om han i sosiale medier. Jeg har ingenting imot at folk gjør det med sine barn, men vi har valgt å la være. Jeg må også være ærlig å si at jo mer promotert og disponert man blir, jo mer verner man om sitt private. 

 Videre; 

Det er jakt og jaktprøver som har stått på menyen de siste tiden.

Fokus har vært på andejakt. Som ambassadør for www.fuglejegern.no følte vi det hvilte et stort ansvar på våre skuldre til å vise hva vi dugde for i den sammenhengen. Hundene må sitte i blinds, og det er i relativt lange sendinger vi trengs mest.

Lille My - Jobber fra sin egen "blind". En blind er egentlig et slags lite telt eller en duk man skjuler seg i. Kommer i flere forskjellige modeller alt ettersom hvor og hvordan man skal jakte.

Lille My - Jobber fra sin egen "blind". En blind er egentlig et slags lite telt eller en duk man skjuler seg i. Kommer i flere forskjellige modeller alt ettersom hvor og hvordan man skal jakte.

Kunnskapen på hele oppsettet er det fuglejegern selv som står for. Og han viser gang på gang hva han kan. Det er lite tilfeldigheter når lokk ender settes opp. Hvor mange, hvordan, og hvor vi legger oss. I tillegg har vi fått sett lokking på høyt nivå. Denne type jakt krever ganske lang forberedelse pr gang. Det er relativt mye utstyr som skal ut og det krever litt planlegging. Når det først er oppe kan man legge seg ned i skjulet sitt å nyte. Å ligge der i morgenskumringen med en hund ved siden av seg, mens lokkefløytene går er god stemning. God kaffe (dvs; kaffe..) på thermosen og vente på at endene skal vise sitt nærvær. 

Det krever mye av hunden og treningen i forkant for å kunne gjennomføre dette på en god måte. Når de andre jegerne sier "vi merker ikke at hunden er der engang" - det er et komplement. Hunden må være helt være stille og rolig. Jeg sammenligner dette med tjenestehund, at hund og fører er en hjelp, ikke en begrensing for de andre, dvs resten av laget.

Ometyst Perle bruker jeg mest etter sola har stått opp og vi beveger oss inn i elvene og sivet.

Ometyst Perle bruker jeg mest etter sola har stått opp og vi beveger oss inn i elvene og sivet.

Hundene har fungert godt synes jeg. Treningen med å kjøre sendinger ut forb,i og mellom lokkender var lurt. Samt mye trening på blinde fremmadsendinger og vanskelige markeringer. Mange lærerike opplevelser har det blitt for hundene og meg. Sesongen er heller ikke ferdig og jeg skal ut denne uken også. 

På disse jaktene har jeg hatt selskap av Jarlen med Boss. Det har vært veldig givende å kunne levere en hund og så få se de funke sammen i praktisk setting. Man kan følge de videre på www.stineogjarlen.com  

Her ser dere det ene skjulet vårt. Selv så liker jeg å ha en jervenduk inni. Det er varmt for meg, men viktigere er det at hunden holdes varm mellom sendingene. Jeg har også brukt Canelana dekken. Men det er stort sett først etter vi er ferdig med selve jakten.

Her ser dere det ene skjulet vårt. Selv så liker jeg å ha en jervenduk inni. Det er varmt for meg, men viktigere er det at hunden holdes varm mellom sendingene. Jeg har også brukt Canelana dekken. Men det er stort sett først etter vi er ferdig med selve jakten.

 Skogsfugl har vi hatt mindre av. Men vi har heller ikke prioritert det så langt i år.  Det kommer.. 

Jaktprøvene har gått bra i år. Jeg prioriterte mesterskapet til Jaktspanielklubben i år som mål. Og det vant vi ! Det lå mye målrettet arbeid bak - og det er utrolig gøy når man får uttelling for å ha gjort de riktige tingene i trening. Vi bestemte oss da for å ta resten av sesongen til trening og praktisk jakt. Til neste år satser vi nok ganske hardt på noen WT prøver i utlandet på våren. 

22089989_1953718254897466_1991098869606119679_n.jpg

Ometyst Perle er en hund av de sjeldne. En av de råeste hundene jeg noen gang har hatt hendene i.

Videre er det trening med Shot som er i fokus. Skal starte han neste år, og så langt lover det veldig bra. Shot er en hund som jeg liker godt som hund i tillegg til hans egenskaper i arbeid. En solid hund. Sosial og sterk mentalt. Jeg ser fram til mange fine år med han. Siden vi bor i lavlands terreng var det bra å få seg en tur på fjellet. Han fikk mulighet til å dra på skikkelig og det er fascinerende å se hvordan han tar for seg på i de åpne områdene.

Shot på Geilo

Shot på Geilo

På fredag var vi hos Interjakt Bjørkelangen sammen med Stenberg hundesenter (stående fuglehund) og Benedicte Skaarnes (Retriever). Jaktspanieklubben og Torun Thomassen med Ometyst kennel (springer spaniel). 

Min motivasjon for å drive med dette er en faglig nysgjerrighet. Det handler om å teste seg selv og sette sine teorier ut i praksis. Og jeg takker alle gode ord og støtte på reisen. 

Jeg lurer forresten på om jeg skal prøve meg på elghund eller harehund neste... Noen forslag?  

 

Peder